Botmaster: het beroep van de toekomst?

Wat wilde jij vroeger worden? Dierenarts? Brandweerman- of vrouw? Juf of meester? Wat als je vandaag opnieuw zou mogen kiezen, ongeacht je talenten of vooropleiding? Misschien word je dan wel plantenveredelaar, audicien of botmaster. En nou niet zeggen dat je nog nooit van een botmaster hebt gehoord, dat is namelijk het beroep van de toekomst.

Wat doet een botmaster?

Simpel gezegd: een botmaster is de baas over een chatbot. Zoals een community manager de baas is over wat er op social media gebeurt. De botmaster monitort en verbetert een chatbot. Meestal in een team waar ook technici en chatbot scriptschrijvers deel van uitmaken. De botmaster is verantwoordelijk voor de zelflerende chatbot. Hij of zij zorgt ervoor dat de chatbot de juiste dingen op de juiste momenten zegt.

Waarom een botmaster de nieuwe webmaster is

Veel consumenten gebruiken chatbots om online snel een vraag te stellen. Dat doen ze via hun laptop, smartphone of via slimme speakers. Een goed werkende chatbot is daarmee onmisbaar voor bedrijven. Als je klanten niet razendsnel het juiste antwoord voorschotelt, jaag je ze in de armen van de concurrent. Botmasters fungeren als schakel tussen de chatbots en mensen. Hij of zij bepaalt op welke manier de chatbot communiceert, hoe informatie wordt gefilterd en wat er met zoekopdrachten gebeurt. Steeds meer bedrijven zien in dat ze niet zonder botmaster kunnen.

Botmaster als hulp van je chatbot

Een botmaster is onmisbaar voor chatbots die geen gebruikmaken van van NLU (Natural Language Understanding). Deze tool zorgt ervoor dat een chatbot synoniemen begrijpt en leert. Maar belangrijker nog is dat deze bot ook de intenties van een zoekvraag snapt. Bij veel chatbots is dat niet het geval. Er moet dus een menselijke factor aan te pas komen om een lijst te maken van synoniemen en bedoelingen om zo de chatbot te laten leren. Als een reiziger bijvoorbeeld vraagt: ‘Hoe reis ik met huisdieren?’ Dan moet de chatbot eigenlijk snappen dat dit een vraag is in dezelfde categorie als: ‘Mag ik dieren meenemen aan boord? Hoe neem ik mijn hond mee in een vliegtuig?’ Enzovoorts. Een goede chatbot komt met zo’n 10 en 40 alternatieven voor een zoekvraag. Als er geen gebruik wordt gemaakt van artificiële intelligentie en NLU is het de taak van de botmaster om de zoekvragen te monitoren en een lijst met alternatieven aan te leggen.

Kosten botmaster vs kosten chatbot met NLU

Een goedkope chatbot heeft een botmaster nodig. Tenminste: als je hem optimaal wilt laten functioneren. Als dat niet het geval is dan loop je het risico dat je klanten misloopt of dat er online negatieve recensies over je onderneming worden achtergelaten. Een botmaster levert dus een hoop op. Heb je als bedrijf meer budget? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een chatbot die is uitgerust met NLU technologie. Toch blijft ook in dit geval menselijke supervisie noodzakelijk. Chatbots zijn net kleine kinderen: als ze een keer iets stouts hebben geleerd, blijven ze het herhalen. Een botmaster zit daar als een schoolmeester bovenop.

Wordt de botmaster overbodig?

Chatbots ontwikkelen zich als een malle. Ze worden steeds sneller, steeds slimmer. Betekent dat de botmaster een tijdelijk beroep is? Wij denken van niet. Een goede botmaster blijft een belangrijke toevoeging. Hij moet het goede voorbeeld geven, de chatbot een stem geven. De menselijke maat wordt in grote mate bepaald door een botmaster en de ontwikkelaars. Dat maakt het verschil tussen een snelle en een sympathieke chatbot. Of een chatbot waar mensen over praten omdat de antwoorden zo verfrissend of opvallend zijn. Laat ze dus maar gewoon drukken die hoor, die visitekaartjes: meesterlijke botmaster.

Wil je weten wat een botmaster nog meer doet? Ook het beste uit je chatbot halen? We spreken je graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *